Lån

Markedsføring av usikrede lån, også kjent som forbrukslån, har mottatt hard kritikk fra finanstilsynet de siste årene. Kritikken er at reklamene for disse lånene fokuserer for mye på fordelene med et usikret lån. I tillegg retter den seg mot mennesker som er i en desperat økonomisk situasjon. Et eksempel på dette er med begreper som ‘få et lån pr. Minuttet’. Her ser vi på hvordan søknadsprosessen for forbrukslån er og hva som gjelder behandlingstid.
Kan du få et lån pr. Minuttet?

Søknaden om forbrukslån er i stor grad automatisert i dag. Siden det er mulig å autentisere digitalt med BankID, kan långiveren hente informasjonen din på kort tid. På den annen side er det svært lite sannsynlig at denne behandlingstiden vil føre til at du får et lån per måned. Minutt.

Det vi imidlertid kan merke er at en søknad om et forbrukslån behandles veldig raskt. I noen tilfeller kan en søknad godkjennes i løpet av timen. Å søke om morgenen betyr at det er en mulighet til å motta pengene på dagen. Imidlertid må du som låntaker nøye vurdere om du vurderer å ta et lån uten sikkerhet.