Søren

I de første fire kvartaler, hvor et selskab ikke leverer moms, beregnes moms ud fra, hvad virksomheder tidligere har betalt.

Når de fire kvartaler er gået uden momsbetaling, sænkes momsen automatisk til 8000 kr. Pr. Kvartal – uanset tidligere beløbsfix og betalinger.

Det betyder, at et selskab, der tidligere har været nødt til at betale mellem 400.000 og 600.000 moms hvert kvartal, får sin moms reduceret til 8.000 DKK.

Det ændrer dog ikke det faktum, at virksomheden skal gå ind og erstatte skatten med en reel selvangivelse, oplyser SKAT Ritzau.

Kritikken fra Skatteministeriet kommer efter, at skat er blevet ramt af flere skandaler, herunder udbytte af skattefordele og manglende inddrivelse af gæld.

Rigsrevisionen skriver i rapporten, at skatteministeriet har forklaret manglen på kontrol med ”en tværgående prioritering baseret på risiko og væsentlighed”. Og at øget kontrol vil påvirke kontrollen på andre områder.

Skattemyndigheden oplyser, at der i de senere år er truffet en række foranstaltninger for at styrke arbejdet med momsrapportering.

Rigsrevisionens rapport behandles af Folketingets statsrevisorer fredag ​​den 17. april.

Det har ikke været muligt for TV2 at få en kommentar fra skatteministeren Morten Bødskov (S).